Sixhade (fragment) e shek. XIX.

Nje figure me interes ne nje sixhade te shek. XIX

Motive nga sixhadet e punuara ne vendin tone ne menyre atizanale ne shtepi.
Tek foto e pare dallohet nje figure me interes si antropomorfe, ndoshta figure e nje qenie mitike. Po ashtu edhe Zvastka.

Sixhade (fragment) e shek. XIX.

Sixhadja (foto fragment) ruhet me demtime te shumta. Eshte punuar ne gjysmen e dyte te shek. XIX ne fshatin Va Spas, Shemri Krahina e Malziut. Sot ky fshat eshte i permbytur nga liqeni i Hidrocentralit te Fierzes..
Ruhet ne nje koleksion privat.

Sixhade (fragment) e shek. XIX.

Shenim dhe foto nga J. Brahaj.